Jag har aldrig varit direkt intresserad av att baka.
Visst, kanelbullar ibland, lussekatter till jul och sånt, men det har inte varit
ett av mina stora intressen. Men nu sen jag flyttade till Haverdal och fick tid
över så har jag bakat en del. En anledning till detta är bl a att jag – med risk
för att outa mig som tant nu – prenumererar på tidningen Allers. Det är
faktiskt en bra tidning om man är ute efter bra recept och svåra korsord. Det
har blivit både matbröd, kakor, bullar och lite annat men det som jag blivit
mest imponerad över är matbrödet. Hembakat bröd är så otroligt mycket godare
än köpt. Det går ju dessutom att variera sig i mängder både vad gäller
mjölsorter, fibrer, fröer etc. Sist jag gick in på Adlibris såg jag att den här
boken var på extrapris, varför den snabbt åkte ner i shoppingvagnen.
Nu vet jag vad jag ska göra i helgen! Här finns ett
otroligt utbud av matbröd av alla de slag. Vi brukar planera vår veckomatsedel
så att vi äter soppa en dag i veckan och då är det fantastiskt gott att ha ett
hembakat bröd till. Tack och lov att jag inte gått på myten om LCHF J


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar