fredag 22 februari 2013

Hembakat bröd


Jag har aldrig varit direkt intresserad av att baka. Visst, kanelbullar ibland, lussekatter till jul och sånt, men det har inte varit ett av mina stora intressen. Men nu sen jag flyttade till Haverdal och fick tid över så har jag bakat en del. En anledning till detta är bl a att jag – med risk för att outa mig som tant nu – prenumererar på tidningen Allers. Det är faktiskt en bra tidning om man är ute efter bra recept och svåra korsord. Det har blivit både matbröd, kakor, bullar och lite annat men det som jag blivit mest imponerad över är matbrödet. Hembakat bröd är så otroligt mycket godare än köpt. Det går ju dessutom att variera sig i mängder både vad gäller mjölsorter, fibrer, fröer etc. Sist jag gick in på Adlibris såg jag att den här boken var på extrapris, varför den snabbt åkte ner i shoppingvagnen.





Nu vet jag vad jag ska göra i helgen! Här finns ett otroligt utbud av matbröd av alla de slag. Vi brukar planera vår veckomatsedel så att vi äter soppa en dag i veckan och då är det fantastiskt gott att ha ett hembakat bröd till. Tack och lov att jag inte gått på myten om LCHF J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar